Chayden Richie

 


Chayden Richie (34). Geboren en getogen in Amsterdam West, met zijn roots 100% in Suriname. Hij raakte beïnvloedt door zijn nicht die elke dag in huis zong en zelf haar teksten schreef. 
Richie komt uit een muzikale familie, zijn broer die ook rapte, beats maakte en een formatie vormde met zijn vrienden  (o.a. de broers Cimo & Kera Frankel), zijn super muzikale neef die graag zong en o.a. affiniteit heeft met de Surinaamse instrumenten.

Chayden heeft zichzelf geleerd om te zingen, alhoewel dit misschien in zijn genen zat, omdat (wijlen) zijn oma met haar prachtige stem ook graag elke dag Gospel liedjes zong.

 

 

Chayden Richie rapt en schrijft sinds zijn 15e zijn eigen teksten. Vanaf 17 jarige leeftijd heeft hij op diverse (theater)podia gestaan en was hij deelnemer van verschillende talentenjachten. Op het moment dat hij klaar was met zijn studie (Sociaal Cultureel Werker/ Organisator voor evenementen en workshops), is hij meteen aan de bak gegaan om zijn studio en videoclip kosten zelf te kunnen betalen.

 

Hij gaat de beveiliging in (2010). Samen met de producers van Hyplified (bekend van o.a. Keizer & BolleBof)  start hij in 2012 een korte samenwerking waaruit het nummer "Samen" ontstaat. Chayden Richie heeft een lange weg vol obstakels en leermomenten achter de rug. Met elke dag een stukje dichterbij zijn doelen, (muziek, zijn eigen kledinglijn en een voorbeeld zijn voor velen op de kaart brengen) is de motto 'Telkens als ik terug kom moet het harder en beter zijn dan  de vorige keer’! Met zijn veelzijdigheid en gedrevenheid verrast hij iedereen keer op keer met zijn skills en diversiteit.